CASA:UNA
Dansk ejendomsmægler på Costa del Sol, Costa Blanca & Mallorca
Tlf. +34 951 100 210
EnglishSvenskaDanskEspañolDutch


Forsiden
HOT!
Nye - salg
Nye - leje
Sælg
Kontakt os
Costa del Sol apartment for sale
Villa for sale in Malaga
Marbella
Fuengirola - Mijas
Benalmadena
Marbella Øst
Vest for Marbella
Malaga
Købsprocedure

Få den rigtige rådgivning
Få den rigtige rådgivning
Køb af bolig i Spanien foregår meget forskelligt fra i Danmark. Selve salget sker ved en Notar, der sikrer at handlen foregår korrekt. Notaren må dog ikke forveksles med en advokat.

I Spanien tager det ca. 2 - 3 måneder at gennemføre en handel og det er en offentlig udpeget Notar, der står for selve handlen.

 

Der er tre faser ved en bolighandel i Spanien:

1. Reservation, € 5000

Når du har fundet din nye bolig, skal du hurtigst muligt reservere den, så den ikke sælges til anden side. Dette gøres med en simpel reservationsaftale på en enkelt side, og du skal betale € 5000.

Hvis du ombestemmer dig, mister du reservationsbeløbet, og hvis sælger ombestemmer sig, får du beløbet tilbage. Rent praktisk står beløbet på CASA:UNAs klientkonto og kan derfor relativt let tilbageføres.

Det er nu at ejendommens juridiske tilstand, ejerforhold etc. klarlægges.

 

2. Privat kontrakt, 10% af købsprisen

Nu er detaljerne om ejendommen på plads, og handlen skal "låses", så der kan etableres evt. finansiering og evt. mindre uregelmæssigheder kan rettes op (fx registrering af nyopført garage etc.)

Hvis du ombestemmer dig, mister du pengene, og hvis sælger ombestemmer sig, får du beløbet tilbage dobbelt. Rent praktisk står beløbet på sælges konto.

 

3. Notarmøde, skøde, resten af beløbet betales

Alle møder op til notarmødet: Sælger og køber og eller deres repræsentanter. Banken, der yder lånet. Den bank, der evt. ydede lån til den tidligere ejer. Ejendomsmægleren kommer normalt også.

Her foretages en gennemgang af skødet, og notaren kommer ind og sikrer alt foregår korrekt.

I løbet af 1 - 2  timer er alt overstået. Pengene og nøglerne til ejendommen har skiftet hænder og nu kan du overtage din nye bolig. Den tidligere ejer er på det tidspunkt fraflyttet.

 

Finansiering - boliglån i Spanien

Du kan optage lån i boligen i Spanien, og låne ca. 70% af boligens pris eller den vurdering som bankens vurderingsfirma vurderer boligen til (den laveste af de to).

Dertil skal der påregnes ca. 11% oven i købsprisen til skatter, afgifter, advokat og låneudgifter. De 11% kan der normalt ikke lånes til.

Eksempel: Boligens salgspris € 215.000, banken vurderer den til € 200.000

70% lån af de € 200.000 = € 140.000

Det betyder, at du skal selv finansiere det resterende beløb på € 98.650  (€ 215.000 + 11% afgifter - € 140.000 lånet)

 

 

 

 

Nøgleord

Vejledning køb ejendom Spanien, rådgivning køb villa Spanien, rådgivning køb lejlighed Spanien, rådgivning udlejning Spanien

Relaterede tekster

Lånebevis gør det nemt at købe bolig i Spanien. CASA:UNA Bolig Spanien arbejder sammen med Nykredit i Spanien.
Dansk advokat i spanien
Dansk advokat i spanien til køb eller salg af bolig, spansk testamente i Spanien, advokat til alle de juridiske aspekter ved at handle bolig i Spanien
Bolig i Spanien på Costa del Sol - markedet ændrer sig
CASA:UNA er, på Costa del Sol, den største skandinaviske ejendomsmægler. Spanien byder på mange nationaliteter, og hvis du helst vil købe via en mægler, der taler dansk, kan du bare komme an!
Fly til Malaga
Det er både nemt og billigt at flyve til Malaga, og der er et stort udbud af rejser. Se også fly til Spanien på Sydspanien.dk
De spanske banker er under pres, men der er stadig banker i Spanien, der tilbyder lån til køb af bolig i Spanien - også for danskere!
1. december 2006 blev der indført nye regler for ved køb af bolig i Spanien
Hvis du tjener penge på salget af din lejlighed eller villa, skal du betale skat af fortjenesten.
Skat i Spanien
Ved køb af villa eller lejlighed i Spanien er det vigtigt at kende til skat i Spanien. Dette er blot en introduktion til skat i Spanien. Information og rådgivning om skat bør søges hos en professionel skatterådgiver.
Der er mange ord at holde styr på, når man skal købe villa i eller anden bolig i Spanien
Hvad koster en villa i Spainen? Hvor mange værelser har den lejlighed i Benalmadena? Hvor meget betales der i skat i Spanien?
Nødsalg og tvangssalg handler om hurtig salg af ejendomme til nedsatte priser.
2005 CASA:UNA Spain-Property